Un exemplar d'aquesta espècie, l'arna de doble banda, fàcil d'atreure per la llum i trobada ja a casa el 16 de novembre de 2011. Com és obvi, té dues generacions anuals, a la primavera i a la tardor.
Tenim una mata d'aspreta o cua de cavall (Equisetum hyemalis), una planta rizomatosa d'origen eurosiberià, plantada en un antic abeurador de pedra que conserva molt bé la humitat permanent que necessita. En aquesta època de l'any noves tiges d'un verd tendre omplen l'abeurador.
Enguany les hortènsies només han tret una flor. Potser no les hem cuidat prou, perquè necessiten adobats regulars i el lloc on les hem instal·lat no té prou sol. La bellesa de les seves fulles, d'un verd profund, ens compensa en part.
Al migdia, hem vist fugaçment un himenòpter de la família Argidae, Arge ochropus. Les seves erugues s'alimenten de les fulles dels rosers. Ha permès que li fem una foto i ha marxat volant ràpidament.
Fins a cinc o sis merles diferents es veuen aquests dies al jardí, entre elles el poll de la tercera llocada de l'any que apareix en la imatge inferior. És curiós que en les tres llocades només haguem vist un poll en cadascuna. El mascle jove de la primera foto, acompanyat d'un altre mascle jove, un mascle adult (reconeixible per una clapa sense plomes al cap i que ha criat per tercer any consecutiu), i dues femelles diferents alternen corredisses pel jardí.
Avui hem vist un poll de merla de la tercera llocada de la temporada. Curiosament, en les tres ocasions només hem vist un pollet, fet no gaire freqüent. Ja volava i, amb penes i treballs, ha aconseguit enfilar-se al tronc del freixe.
Aquests dies hem d'escombrar les grans quantitats de flors masculines que cauen de la noguera pecan i que deixen anar núvols de pol·len d'aspecte polsinós i groguenc.
Aquest bloc està dedicat als animals i les plantes que observo cada dia a casa meva. Visc al Prat de Llobregat i tinc un jardí vell on regularment faig observacions naturalístiques. Benvinguts/des!