dijous, 28 de juny del 2012

Gymnoscelis rufifasciata

Un exemplar d'aquesta espècie, l'arna de doble banda, fàcil d'atreure per la llum i trobada ja a casa el 16 de novembre de 2011. Com és obvi, té dues generacions anuals, a la primavera i a la tardor.

Cues de cavall ufanoses

Tenim una mata d'aspreta o cua de cavall (Equisetum hyemalis), una planta rizomatosa d'origen eurosiberià, plantada en un antic abeurador de pedra que conserva molt bé la humitat permanent que necessita. En aquesta època de l'any noves tiges d'un verd tendre omplen l'abeurador. 

Hortènsies en flor

Enguany les hortènsies només han tret una flor. Potser no les hem cuidat prou, perquè necessiten adobats regulars i el lloc on les hem instal·lat no té prou sol. La bellesa de les seves fulles, d'un verd profund, ens compensa en part.

Una merla del veïnat

Un mascle de merla, probablement un dels joves nascuts l'any passat, fa seu el jardí. Tres o quatre exemplars el sovintegen.

dimecres, 27 de juny del 2012

Tudó sigilós

Un tudó s'acosta sigil·losament a la safata d'aigua. De tant en tant es veuen exemplars que han de criar en el veïnat.

diumenge, 24 de juny del 2012

Un saltícid aventurer



Un saltícid, probablement un Menemerus semilimbatus, corria avui sobre els papers de la taula de casa.

Un himenòpter minúscul


Dins d'una mosquitera de casa ha aparegut avui un petit himenòpter icneumònid, d'espècie desconeguda, amb un llarg fibló al final de l'abdomen.

Un dípter desconegut

Un dípter, probablement del gènere Stevenia. M'ha semblat diferent dels exemplars que es veuen regularment.

diumenge, 17 de juny del 2012

Un himenòpter acolorit


Al migdia, hem vist fugaçment un himenòpter de la família Argidae, Arge ochropus. Les seves erugues s'alimenten de les fulles dels rosers. Ha permès que li fem una foto i ha marxat volant ràpidament.

Chrysopilus de nou

Una mosca Chrysopilus sp als vidres de casa aquest matí.

dijous, 14 de juny del 2012

Un tudó del veïnat


Un tudó dels que intermitentment visiten el jardí, atrets per les safates d'aigua.

dimarts, 12 de juny del 2012

Un altre heteròpter



Un petit heteròpter ha aparegut avui als vidres de casa. Classificat com Campyloneura virgula, una espècie depredadora, pels companys de Biodiversidad Virtual (http://www.biodiversidadvirtual.org/insectarium/Campyloneura-virgula-img361340.search.html).

L'havíem trobat feia dos anys en data pràcticament idèntica (http://calpepetdelxica.blogspot.com.es/search/label/Campyloneura%20virgula)


Una gran família


Fins a cinc o sis merles diferents es veuen aquests dies al jardí, entre elles el poll de la tercera llocada de l'any que apareix en la imatge inferior. És curiós que en les tres llocades només haguem vist un poll en cadascuna. El mascle jove de la primera foto, acompanyat d'un altre mascle jove, un mascle adult (reconeixible per una clapa sense plomes al cap i que ha criat per tercer any consecutiu), i dues femelles diferents alternen corredisses pel jardí.

diumenge, 10 de juny del 2012

Escarabat dissortat




Un escarabat mort, Amphimallon pygiale, ha aparegut avui al peu del xiprer. 

Hola!

Avui hem vist un poll de merla de la tercera llocada de la temporada. Curiosament, en les tres ocasions només hem vist un pollet, fet no gaire freqüent. Ja volava i, amb penes i treballs, ha aconseguit enfilar-se al tronc del freixe.

Una parella de verdums joves a la safata d'aigua.

Magraner ufanós

La capçada del magraner és una flamarada verda en un racó del jardí.


dijous, 7 de juny del 2012

Frenesí

Diverses parelles d'Stevenia es troben sobre les fulles de l'arborç ocupades en llargues còpules que duren molts minuts.

diumenge, 3 de juny del 2012

Flors a pes


Aquests dies hem d'escombrar les grans quantitats de flors masculines que cauen de la noguera pecan i que deixen anar núvols de pol·len d'aspecte polsinós i groguenc.

dissabte, 2 de juny del 2012

Stevenia al detall

Des de dins del vidre, una Stevenia mostra els grans coixins de les potes i l'abundant pilositat del seu cos.