dilluns, 12 d’octubre del 2009

De papallones, llimacs, castanyes, flors i mosquiters...

Fa dies que alguns exemplars de la papallona Pararge aegeria volen pel jardí. Semblen agrair el sol d'aquests dies de tardor tan magnífics.
Un llimac Deroceras que hem trobat sota un test.
Avui ha caigut la primera de les castanyes del castanyer d'Índies híbrid (Aesculus x carnea briottii) que varem plantar al jardí. És una castanya lluenta i rodona, molt maca, no comestible. Aquest arbre és un creuament del castanyer d'Índies europeu (Aesculus hippocastanum) amb un arbust del mateix gènere nordamericà (A.pavia). Té les flors rosades com l'arbust i el port arbori i les fulles com l'espècie europea.

Les pluges recents i les bones temperatures han animat a les lantanes (Lantana camara) a tornar a florir com les abèlies del seu voltant. Les abelles, els sírfids i els borinots estan molt agraïts.
Pel que fa als ocells, avui ha estat un bon dia. Hem tornat a veure un tord, el primer pit-roig de la temporada i fins a sis mosquiters comuns (Phylloscopus collybita) junts a una de les safates d'aigua. L'hivern s'acosta encara que no ens ho volguem creure.