dimarts, 31 de desembre del 2013

44 espècies d'ocells en el 2013Un mosquiter pàl·lid (espècie nova per al jardí observada aquest any), un mosquiter xiulaire i un tallarol gros.

Amb 44 espècies, l'any 2013 s'acomiada una mica per sota de l'excepcional 2011 (48 espècies) però amb dues espècies noves per al jardí, el mosquiter pàl·lid a l'abril i el falcó de la reina a l'agost. Amb elles, la llista global d'espècies observades al jardí des de novembre de 1993 puja a 84 espècies.
A sota apareix el registre de les espècies observades tal com es recullen al web www.ornitho.cat de l'Institut Català d'Ornitologia.

Ha estat un any normal per a molts migrants prinaverals com ara el mosquiter xiulaire (concentrats en un episodi de fortes llevantades a finals d'abril que portà fins a 6 individus junts al jardí) i el mastegatatxes. En canvi, per al mosquiter de passa ha estat el millor any registrat, així com per al tallarol gros. Per al papamosques gris i per a la cotxa cua-roja, en canvi, ha estat un any fluix i molt fluix respectivament.